Kohteletko kehoasi arvokkaasti?

IMG_6587.JPG

Joogassa opimme tuntemaan kehomme ja tietoisuutemme eri ulottuvuuksia uudella tavalla.

Hiljennymme läsnäoloon kehomme äärelle ja aistimme sen hiljaisen viestinnän.

Meille on annettu yksi keho, jonka kanssa elämme elämän alusta loppuun. Keho on moniuloitteinen ja monimutkainen kompleksi biologiaa, fysiologiaa ja tietoisuuttamme. Se muokkautuu malliltaan ja ominaisuuksiltaan sen mukaiseksi mikä on genettiinen perimämme ja tietoisuutemme . Se antaa meille mahdollisuuksia sekä rajoittaa meitä.  Muistomme menneistä kokemuksista muokkaavat kehoa ja antaa meille niitä haasteita ja vapauksia mitä tarvitsemme.

Joogassa opimme tuntemaan kehomme ja tietoisuutemme eri ulottuvuuksia uudella tavalla. Hiljennymme läsnäoloon kehomme äärelle ja aistimme sen hiljaisen viestinnän. Saatamme jopa yllättyä siitä määrästä viestejä ja aistimuksia mitä keho tarjoaa kun vain hiljennymme kuuntelemaan sitä.  

Kehossa on oma viisautensa. Se osaa korjata, rakentaa ja parantaa, se kompensoi ja kantaa sekä puhdistaa kaiken aikaa koko päivän ja yön. Unohdamme usein kuunnella sen viisautta ja luottaa siihen.  Kun kuuntelemme kehoamme opimme sen miten paljon voimme siltä vaatia ja kuinka paljon enemmän se meille voi antaa. Näin olemme sopusoinnussa sen tarpeiden kanssa, osaamme huolehtia siitä ja se meistä maaliviivalle asti. 

Joogassa asana harjoittelussa ulotamme tietoisuutemme kehomme eri osiin kuin se olisi yhtenäinen puku, jonka haluamme asuttaa joka nurkasta loppuun asti.  Tämä auttaa meitä tulemaan tietoiseksi itsestämme ja kehomme eri ulottuvuuksista. Asanat taivuttavat meidät kehomme tuntemattomiin paikkoihin.  Päivän aikana unohdamme usein kuunnella kehoa, kun sitä harjoittelee meditoidessa tai joogamatolla niin siirtyy se vähitellen myös muihin päivän hetkisempiinkin hetkiin.