Onko mieli esteenä läsnäololle?

Lifestyle_Riina_20171002_PieniPalaUnelmaabyPinjaBruun-1.jpg

Hiljennymme läsnäolon hiljaisuuteen aikomalla niin. Emme voi tehdä sitä mielestämme käsin

Kun hiljennymme meditaatioon läsnäolon hiljaisuuden äärelle pystymme paremmin havaitsemaan mielen liikkeet ja laadun. Saamme tilaa tarkkailla mieltämme kuin ulkopuolinen havaitsija, mutta sisältäpäin. Se mistä käsin havaitset on läsnäolo tai syvempi itse. Se on aina läsnä, neutraalisti, tuomitsematta tai arvostelematta. Se ei lähde mielen liikkeiden mukaan vaan antaa sen vapaasti vaeltaa sisään ja ulos ollessaan sille läsnä. 

Välillä voit kuitenkin huomata itsesi vaeltamassa mielen mukana kuin ratsastaja villihevosen selässä kontrolloimatta.  Silloin Voit hypätä hevosen selästä pois ja jäädä jälleen havaitsijaksi läsnäolon hiljaisuuteen. Hevonen jatkaa matkaansa yhä uudelleen ja uudelleen. 

Hiljennymme läsnäolon hiljaisuuteen aikomalla niin. Emme voi tehdä sitä mielestämme käsin. Aikomus nousee jostain syvemmältä läsnäolosta. Se on ikään kuin ajatus ennen ajatusta. Kun olemme aikoneet sen jälkeen havaitsemme mitä läsnäolon estradille ilmestyy, jos ilmestyy mitään.  Emme yritä hiljentää tai pysäyttää mieltä vaan olemme sille läsnä. Pian saatat huomata, että mieli on jo rauhallisempi. Se ei ravaa niin päättömästi. Jos sen ravi jatkuu seuraa sitä läsnäolostä käsin rauhallisesti kuin vanhempi oikuttelevan lapsen kanssa lähtemättä mielenilmaukseen mukaan. 

Voit havaita mielesi liikkeet joissakin osissa kehoa voimakkaammin. Saatat aistia sen tekstuurin, kuulla sen sanat ja painovoiman. Joskus on vaikea erottaa mikä on mieli, tunteet tai kehon aistimukset. Ne ovat kietoutuneet yhteen kudokseen kuten läsnäolon tarkkailijakin.  Kuitenkin meditaatioon hiljentyessämme alamme vähitellen erottamaan hienovaraista eroa läsnäolon kanssa. Aistimme kuinka läsnäolo on laadultaan hiljainen rauha, muuttumaton voima, sanaton ykseys. Mieli on liikettä, vaatimukset, uskomukset ja odotukset. Sinulla on meditaatiossa tilaisuus valita läsnäolon hiljainen voima uudestaan ja uudestaan vaikka mielen ravi olisikin paikalla. Oletko nyt paremmin perillä siitä oletko läsnä vai mielesi ravissa?  Tämä vaatii toistuvaa itse tutkiskelua ja sisäisen hiljaisuuden valitsemista.