Mitä on meditaatio? Miksi meditoisin?  

Lifestyle_Riina_20171002_PieniPalaUnelmaabyPinjaBruun-4.jpg

Meditaatio on uteliaan portti laajempaan tietoisuuteen

Meditaatio on pysähtymistä sisäisen hiljaisuuden äärelle. Kun pysähdymme voimme aistia hienovaraisemmin itseämme ja sitä mitä kehon, mielen- ja tunnetilassa on menossa. Pysähtyessämme hiljaisuuteen otamme sisäisen askeleen läsnäoloon josta käsin voimme havainnoida sitä mitä on kahdella eri tasolla. Yksi taso on keho, mieli ja tunteet. Toinen on läsnäolon ja sen hiljainen syvä laatu mikä on aina paikalla. 

Päivän aikana voi olla vaikea olla läsnä. Kuljemme reaktiosta toiseen tunteiden, opittujen tapojen ja mielen kaavojen sekä ulkoisen paineen johdattelemana. Kun hiljennymme meditaatiossa voimme tulla tietoiseksi näistä reaktioista ja niiden taustoista. Valitsemalla olla läsnä syvän hiljaisuuden ja neutraalin läsnäolon viisaudessa voimme saada etäisyyttä reaktioihimme ja nähdä niiden jopa vähäpätöisyyden läsnäolon rinnalla. 

Vähitellen läsnäolo lisääntyy myös arjessa ja voimme tehdä tietoisempia valintoja. Näin olemme muuttaneet tietoisuuttamme ja elämämme kokemusta. Olet omannut työkalun jolla voit vaikuttaa omaan elämääsi ja sitä kautta myös muidenkin elämään syvällä aidolla tasolla. 

Olla läsnä ei ole helppo eikä välttämättä niin yksinkertainen asia. Se vaatii jatkuvaa harjoittelua ja sitä että kyseenalaistamme opittuja ja tuttuja asioita. Se vaatii hiljentymistä hienovaraisen uuden tiedon äärelle ja oppia tunnistamaan sekä erittelemään. Se vaatii toistoja ja irtipäästämistä sekä vaikeidenkin asioiden aitoa kohtaamista. Se vaatii luottamusta ja halua herättää itseään unesta, jossa kuljemme. Se vaatii uteliaisuutta siihen mitä on verhon toisella puolella tietoisuutemme saloissa. Meditaatio on uteliaan portti laajempaan tietoisuuteen.