Johdattelevatko tunteesi liikaa päivääsi? Oletko läsnä tunteillesi aidosti? 

Päivän aikana teemme valtavan määrän valintoja. Mitä teen, mitä sanon, mitkä sanat valitsen, millaisen painotuksen luon puhuessani, eleissäni ja niin edespäin. Jo muutaman minuutin aikana meillä saattaa olla iso skaala tunteita vaikka niiden vire olisikin hienovarainen. Kuitenkin ne vaikuttavat valintoihimme ja tapoihimme kommunikoida ja reagoida. Nämä valinnat tapahtuvat usein tiedostamattamme. 

Kun hiljennymme meditaatioon tulemme tietoisiksi tunteiden kuhinasta ja liikkeistä. Tunteet saattavat aaltoilla eripuolilla kehoamme siinä saattaa olla sanoja ja voimakkaita tunteiden purskahduksia. Tai voimme olla jopa tunteettoman tuntuisia. Myös se on tunne. 

Kun harjoittelemme olemaan läsnä tunteillemme, alamme tunnistamaan tunteita helpommin kiireisenkin päivän aikana. Huomaamme kuinka ne vaikuttavat siihen miten reagoimme. Saatamme huomata että tunteet vievät meitä ilman että siihen on meillä itse vaikutusvaltaa. Läsnäolo ja tunteiden tunnistaminen antaa kuitenkin hiljaista valinnan voimaa. 

Meissä jokaisessa on kaikki tunteiden skaalat  ja saamme tuntea kaikki tunteet mitä meillä on. Itseasiassa jos yritämme välttää niitä puskemme ne vain syvemmälle tai syrjään hetkeksi ja ne tulevat pintaan myöhemmin uudestaan.

Jos tunnistamme oman tunnetilamme rehellisesti ja annamme itsellemme luvan tuntea tunteet läpi ottaen täyden vastuun siitä että tunne on meidän oma, eikä kenenkään sinne sysäämä. Näin meillä on voima muuttaa tunnereaktiomme. Emme ole riippuvaisia muiden reaktioista tai tekemisistä sekä tekemisistä jättämisistä.  Vaikka tunteet helposti syntyvät tilanteista niin meillä on kuitenkin avain omiin tunteisiimme, ei muilla. Se avain on läsnäolon hiljainen voima ja valinta joka nousee hiljaisuudesta käsin. Miten reagoimme, miten annamme itsemme tuntea tunteemme, valitsemmeko tunteessa vellomisen ja sen voimistamisen vai sisäisen hiljaisuuden ja läsnäolon voiman? Tunnistammeko sen hetken milloin meillä on valinta käsissämme? 

_MG_9194_1-2.jpg

Läsnäolo ja tunteiden tunnistaminen antaa hiljaista valinnan voimaa