Oletko läsnä? Mitä on läsnäolo? 

IMG_6253.JPG

Voit olla läsnä kaikissa elämän tilanteissa. Siitä voi tulla elämäntapa.

Läsnäolo on hiljaisuus meissä kaikissa. Se on neutraali. Se ei analysoi, tuomitse tai luokittele. Se on paikalla, läsnä kaikelle sellaisena kuin se on. 

Läsnäolo ei ole mielen keskittymistä vaan jotain syvempää sen ulkopuolelta, mikä on aina läsnä. Emme ole kuitenkaan usein siitä tietoisia. Kun aiomme olla läsnä, siirrämme tietoisuutemme läsnäoloon ja havaitsemme neutraalisti itseämme sieltä käsin.  Emme kontrolloi mitä ilmestyy läsnäolon estraadille vaan olemme sille läsnä lempeästi ja neutraalisti sitä havainnoiden. Mieli saattaa poukkoilla, tunteet myllätä tai keho valittaa, mutta olemme sille kaikella läsnä hiljaisuuden viisaudessa. Läsnäolo on liikkumatonta, muuttumatonta, neutraalia ja rakkaudellista. Sitä vasten mielen, tunteiden ja kehon aistimuksien liikkeet erottuvat hyvin. Kun pysähdymme läsnäoloon alkaa meille näyttäytymään vivahteita itsestämme, joita emme muuten olisi huomanneet. 

Tärkeätä on aistia sitä mikä on kehon, mielen ja tunteiden ero läsnäolon laadulle. Läsnäolo on rauha, hiljaisuus ja muuntumaton syvyys sekä luonnollinen viisaus. Keho, mieli ja tunteet ovat paikallinen kokemuksemme itsestämme, mikä muuntuu ja on kuolevainen. 

Läsnäolo antaa meille mahdollisuuden tehdä uusia valintoja tietoisesti sisäisestä viisaudesta ja rauhasta käsin. Läsnäoloa voi opetella ja syventää.  Voit olla läsnä kaikissa elämän tilanteissa. Siitä voi tulla elämäntapa.